Vans

Vans

Vans är i grunden ett skateboardmärke som på senare år sett en ökad försäljning av sina produkter även till allmänheten, då främst skor. Märket Vans ägs av företaget Van Doren Rubber Company, ett företag som grundade sin verksamhet redan 1966 i södra Kalifornien, USA.

Vans har ända sedan starten varit duktiga på att marknadsföra sig själva, bland annat genom att sponsra och på så vis knytas samman med olika sorters extremsportare. Skateboardåkare, snowboardåkare, surfare och liknande, är alla typer av idrotter vars utövare utan att tveka gärna snörar på sig ett par skor från Vansm eller bär någon av deras tuffa linnen. Vans kan utan tvekan kategoriseras som en streetmärke och skaffar sig för varje år en större och större kollektion, att jämföra med de få sorters skor som fanns tillgängliga när det väl begav sig för märket.

Några kända skateboardåkare som funnits vid Vans sida ända sedan starten och burit deras skor, är legenderna Bucky Lasek och Tony Alva. De är båda åkare som fört sporten framåt som få andra och kan utan att tveka skrivas in som två utav de åkare som varit med och gjort sporten till vad den numera är idag. Med andra ord, om du tvunget vill vara lika cool som dessa två herrar finns inget annat att göra än att införskaffa dig ett eget par från märket.

Vans skor är kända för sin stilrena och låga utformning med kraftig vit sula. De finns både i modeller snöra som man knyter och i versioner utan där du enkelt kan föra in fötterna i skorna och där de sedan stannar på plats med hjälp av någon typ av resår. På senare år har man mer och mer kunnat ta ut svängarna medans försäljningen ökat, och idag kan du finna alla möjliga olika färger och mönster på de skor som finns till försäljning. Man har dock fortfarande kvar de stilrena ursprungsmodellerna, något som man stolt bevarat genom åren.