Kläder för maskerad

Maskeradkläder

Kläder som man bär under olika former av maskerader skiljer sig en hel del ifrån vanligt mode, även om det faktiskt finns en hel del likheter med vissa extravaganta kreationer på catwalken. Maskeradkläder ska helt enkelt inte vara vanliga och enkla, utan bör med framgång ta ut svängarna rejält, för vad skulle annars skilja tillställningar som dessa med den vanliga vardagen? Maskeradkläder ska helt enkelt vara både roliga att uppleva och att ha på sig. Det ger en chansen att helt plötsligt få inträdda rollen som någon annan än en själv och det är ingen som kommer att döma dig för i princip vad du än valt att klä ut dig till.

Skapa själv eller köp

Det finns olika sätt att komma över en snygg maskeraduppsättning. Antingen så ser du till att göra större delen av jobbet på egen hand genom att sy, klippa och klistra, eller så köper du helt enkelt en redan färdig kreation. Vad som än passar just dig bäst spelar ingen direkt roll, det viktigaste är att du själv blir nöjd. Var dock bara noga med att hålla dig inom temat för kvällen, då alla maskeradpartyn inte alls ser ut på exakt samma sätt.

Stor skillnad mellan Halloween och en maskeradbal

Det är exempelvis en himla stor skillnad på halloween och en mera traditionell maskeradbal. Under Halloween kan man spöka ut sig på en miljon möjliga sätt, medans en maskeradbal ofta betyder betydligt snävare förutsättningar. Den stora maskeraden i Venedig, Carnevale di Venezia, fokuserar till exempel mycket på festklädsel från 1700-talet samt traditionellare masker som täcker ansiktet mer än något annat, vilket gör att du skulle sticka ut väldigt mycket med en apkostym, eller liknande klädsel. Ja, det gäller alltså att veta vad som passar sig innan man gör slag i saken och ordnar med sin utklädnad.