Kläder för jakt

Naturen är ständigt närvarande i Sverige. Vårt skogsbeklädda land inbjuder till stora möjligheter för jakt och friluftsliv och vi tänkte så smått börja förbereda oss för denna. Älgjakten är visserligen nästan ett halvår bort men det kan ändå vara läge att titta lite närmare på de förberedelser som ska göras. Något som är särskilt viktigt inför jakten är att titta igenom kläder och annan utrustning så man inte upptäcker detta på morgonen på den första jaktdagen.

Det finns många anledningar till att folk jagar. Vissa gör det för naturupplevelsen. Att sitta i en knäpptyst skog en tidig höstmorgon är en svårslagen naturupplevelse och något alla borde få uppleva. Andra jagar för köttets skull. Att själv skjuta ett djur och sedan ta reda på köttet är något som många uppskattar istället för att köpa kött från tamdjur som växt upp under varierande förhållanden. Många gör det också för gemenskapen. Att vara en del av ett jaktlag kan innebära att man får vänner för livet och man får ett sammanhang där man träffar människor med liknande intressen.

När det så är dags för jakt är det viktigt att du har rätt klädsel. Ett bra tips är att gå efter laget-på-lagerprincipen. Du kan då anpassa dig beroende på hur vädret skiftar under dagen. Olika sorters jaktkläder finns det gott om och du kan därför välja de som passar just dig och den jakt du tänker bedriva.

Annan utrustning som till exempel vapen och ammunition är så klart också viktigt att underhålla men detta är någonting du får lära dig innan du tar din jägarexamen. Vill väljer därför att fokusera på själva klädseln. Det viktigaste är helt enkelt att hitta kläder som passar det du ska göra. Lager-på-lager underlättar för dig som jägare och du slipper bära med dig massa ombyte. Det kan dock vara smart att köpa en regnjacka.